• mediation-bij-scheiding

Over ons

Anneloes van Deest

Anneloes is een bevlogen en ervaren mediator, scheidingsspecialist en coach van het programma de kinderen scheiden mee. Anneloes houdt van mensen en mensen in ontwikkeling vindt zij het allermooist. Anneloes is een warme, open en empathische vrouw. Begeeft zich graag onder de mensen en laat iedereen in zijn waarde. Intuïtief voelt zij aan waar het werkelijk om gaat, daar vraagt ze naar en zo ontstaan de mooiste gesprekken.

Als het om mediation gaat, kan Anneloes door haar unieke talent en scherpe visie het absolute verschil maken.  

Anneloes luistert actief en herformuleert wat er gezegd word. Hierdoor kan er wederzijds begrip ontstaan en voel je je daadwerkelijk gehoord. Een zeer waardevolle basis om met elkaar goede afspraken te maken. Voor nu en in de toekomst. 

Henry van Deest

Henry is een betrokken en deskundige mediator. Met een grote voorliefde voor inhoudelijke gesprekken, gesprekken die er toe doen. Henry is een mensenmens, al heeft hij het ook nodig om regelmatig de rust op te zoeken. Van nature bezit Henry over de gave om mensen met elkaar te verbinden, zelfs als dat vooraf onmogelijk lijkt. Als mens is hij geduldig, nieuwsgierig, betrokken en praktisch. Door zijn rustige en betrouwbare uitstraling voel je dat je mag zijn wie je bent, zonder mening en zonder oordeel.

Henry is als geen ander in staat om samen met jullie op zoek te gaan naar de achtergronden van de problemen die er zijn ontstaan om vervolgens ook de overstap te maken naar het vinden van oplossingen. Hierbij helpt hij jullie stap voor stap zodat er weer ruimte komt voor rust. Zodat jullie in staat zijn om goede en weloverwogen beslissingen te nemen.  

Sonja Oldenburg

Sonja is van huis uit orthopedagoog. Na haar eigen scheiding heeft ze de overstap gemaakt naar het mediationvak. Ze volgde diverse opleidingen binnen het vakgebied en mag zichzelf inmiddels registermediator en scheidingsspecialist noemen. Hierdoor is ze een allround specialist op het gebied van scheidingen en voorziet ze jullie van advies op maat. Passend bij de specifieke situatie. Daadkracht en oprechte betrokkenheid typeren de werkwijze van Sonja. Door haar christelijke levensovertuiging weet Sonja als geen ander hoe precair een scheidingsproces kan zijn.

Sonja is positief en optimistisch ingesteld. Sonja ziet en creëert kansen, zelfs in de meest uitzichtloze situaties. Op haar eigen authentieke wijze staat Sonja jullie met raad en daad bij. Tijdens het scheidingsproces en ook daarna. Daarbij heeft Sonja oog voor het hele gezin. Steeds opnieuw zal ze jullie, stap voor stap begeleiden. Hierdoor ontstaat er rust. Vanuit deze rust kunnen jullie keuzes maken die passen bij jullie en jullie (eventuele) kinderen.

Duo-mediation 

Bij duo-mediation begeleiden wij jullie samen tijdens de gesprekken. Deze bijzondere en unieke vorm van mediation kan van grote meerwaarde zijn. Twee mediators horen, zien én weten meer dan één. Daarnaast zien wij in de praktijk dat de dynamiek aan tafel extra in balans is, als er sprake is van een mannelijke én een vrouwelijke mediator. Tijdens het gratis kennismakings- en informatiegesprek bespreken we samen met jullie wat het beste bij jullie en jullie situatie past; duo mediation of reguliere mediation door één van ons beiden. Jullie wens hierin is leidend. 

Onze motivatie

Elk mens wil graag gehoord en gezien worden. Voor de een betekent dit het kunnen en mogen uiten van emoties terwijl een ander liever niet te veel terugkijkt en zich op de toekomst wil richten. Dergelijke veel voorkomende verschillen vragen om goede en deskundige begeleiding.

Wij hebben beiden een scheiding achter de rug. Wij weten als geen ander hoe pijnlijk een scheiding kan zijn. Het feit dat wij als christen gingen scheiden, bracht extra uitdagingen, twijfels en onzekerheden met zich mee. Onze persoonlijke ervaringen hebben zeker bijgedragen aan onze keuze voor het mooie vak mediation. Vanuit onze kennis én ervaring helpen wij jullie graag om te komen tot oplossingen en afspraken waar jullie beiden achter kunnen staan. Wij werken beide, vol overtuiging vanuit onze christelijke levensvisie.

Kwaliteit en Professionaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.  Wij zijn dan ook  allebei gecertificeerde mediators. Ook staan wij geregistreerd in het internationaal register voor mediators. Professionals die in dit register staan ingeschreven voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels en procedurevereisten. Ook vallen zij onder het klacht- en tuchtrecht.

Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Mediators Vereniging. Anneloes heeft na de opleiding tot mediator de opleiding tot scheidingsspecialist gevolgd.  Ook hiervoor staat zij geregistreerd in het kwaliteitsregister. 

Voor meer informatie verwijzen wij jullie graag naar de website van het ADR-Register en het ICR Register.

Ik wil een gratis gesprek

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Indexering alimentatie 2021

  Indexering alimentatie 2021

  Geplaatst op: 2020-10-30

  Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

  Lees meer
 • Vacature Authentiek en oprecht betrokken mediators

  Vacature Authentiek en oprecht betrokken mediators

  Geplaatst op: 2020-10-30

  Beschrijving vacature Een christelijke levensovertuiging. Je bent aan...

  Lees meer
 • Even voorstellen: Sonja Oldenburg

  Even voorstellen: Sonja Oldenburg

  Geplaatst op: 2020-10-29

  Er zit een klein meisje aan een grote keukentafel. Ze valt niet op, is lief e...

  Lees meer
Lees meer blogs
Indexering alimentatie 2021

Indexering alimentatie 2021

Geplaatst op: 2020-10-30

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

Lees meer
  Lees meer blogs
Vacature Authentiek en oprecht betrokken mediators

Vacature Authentiek en oprecht betrokken mediators

Geplaatst op: 2020-10-30

Beschrijving vacature Een christelijke levensovertuiging. Je bent aan...

Lees meer
  Lees meer blogs
Even voorstellen: Sonja Oldenburg

Even voorstellen: Sonja Oldenburg

Geplaatst op: 2020-10-29

Er zit een klein meisje aan een grote keukentafel. Ze valt niet op, is lief e...

Lees meer
  Lees meer blogs

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.