• mediation-bij-scheiding-2

Structuur en houvast; dat geeft rust

Een scheiding is heftig. Alles wat voorheen vertrouwd was gaat veranderen. Emotioneel komt er veel op je af. En juist in deze periode moet je veel belangrijke beslissingen nemen. Christelijke Mediator ontzorgt jullie en begeleidt jullie stap voor stap door het het scheidingsproces.  Dat geeft rust.  Vandaar uit kunnen jullie weloverwogen keuzes maken.

Willen jullie scheiden van tafel en bed? Ook dan geven onderstaande stappen globaal aan wat er nodig is om te komen tot heldere en werkbare afspraken waar jullie beiden achter kunnen staan. Tijdens een gratis en vrijblijvend informatie gesprek vertellen we jullie hier graag meer over.

Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag. Professionele begeleiding en deskundige advies, passend bij jullie specifieke situatie, dat is waar wij voor staan. 

Kennismaking

Het doel van het gratis  informatiegesprek is enerzijds om kennis met jullie te maken. Anderzijds geven wij jullie tijdens dit gesprek een helder beeld wat jullie kunnen en mogen verwachten en wat wij voor jullie kunnen betekenen. We bekijken wat jullie wensen en behoeften zijn en stemmen samen met jullie af welk traject het beste bij jullie past. 

Inventarisatie 

We starten met een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. In deze fase geven wij jullie ook informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak is er zoveel meer mogelijk dan men denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer ouders die er voor kiezen om de kosten van de kinderen te regelen via een kinderkostenrekening i.p.v. kinderalimentatie. Dit kan voor jullie beiden (fiscaal) gunstig zijn. Hier vertellen wij jullie graag meer over.

Financiën

Een scheiding brengt veel onzekerheden met zich mee, zeker ook op financieel gebied. Stap voor stap bespreken we alle zaken die geregeld moeten worden. De woning, de kosten voor jullie kinderen, eventuele partneralimentatie; alles komt aan bod. Wij zorgen ervoor dat jullie niets over het hoofd zien en jullie achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Doordat Anneloes naast mediator ook gediplomeerd ADR scheidingsadviseur is, kunnen wij de unieke combinatie van mediation én financieel en fiscaal advies aanbieden. Iedere financiële situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Wij denken actief met jullie mee zodat de uitkomst het meest optimaal is voor jullie beide. Hierbij houden we ook rekening met de fiscaliteiten.

Kind en scheiding

Zeker als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn is het van groot belang dat een vechtscheiding voorkomen wordt. Wij zijn ons er van bewust dat dit niet altijd eenvoudig is, ook hierin kunnen jullie rekenen op onze ondersteuning en begeleiding. 

Er komt een einde aan jullie relatie als partners, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Wij helpen jullie om stap voor stap deze overgang te maken zodat jullie samen een goede basis leggen voor jullie eigen toekomst én voor de toekomst van jullie kinderen. De omgangsregeling, jullie opvoedstijl en jullie communicatie onderling; alles komt aan bod. Indien gewenst kunnen er ook afspraken worden vastgelegd als het gaat over de christelijke opvoeding van jullie kinderen.

Naast gesprekken met jullie als ouders bieden wij ook de mogelijkheid aan tot kindgesprekken. Anneloes is gecertificeerd kindercoach en gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen van gescheiden ouders.

Vastleggen van de afspraken

Alle gemaakte afspraken leggen wij voor jullie vast in een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) in het ouderschapsplan.  Als jullie beide instemmen met de gemaakte afspraken is het tijd voor de afronding; het ondertekenen van de juridische documenten.

Deze documenten gaan naar de rechtbank. Na bekrachtiging van de rechtbank regelen wij de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden. 

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij  jullie graag meer over ons werk en onze werkwijze. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen die bij jullie leven. 

Ik wil een gratis informatiegesprek

 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Scheiden en een koophuis

  Scheiden en een koophuis

  Geplaatst op: 2022-06-24

  Het besluit is genomen. Jullie gaan scheiden. De emoties vliegen alle kanten ...

  Lees meer
 • Een cadeautje voor ieder kind met gescheiden ouders

  Een cadeautje voor ieder kind met gescheiden ouders

  Geplaatst op: 2022-06-17

  Voorheen was ik eerlijk gezegd nogal sceptisch; In mijn beleving werd de...

  Lees meer
 • Kinderopvangtoeslag na de scheiding

  Kinderopvangtoeslag na de scheiding

  Geplaatst op: 2022-05-26

  Je kunt kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die je zelf betaalt. Hierbij...

  Lees meer
Lees meer blogs
Scheiden en een koophuis

Scheiden en een koophuis

Geplaatst op: 2022-06-24

Het besluit is genomen. Jullie gaan scheiden. De emoties vliegen alle kanten ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Een cadeautje voor ieder kind met gescheiden ouders

Een cadeautje voor ieder kind met gescheiden ouders

Geplaatst op: 2022-06-17

Voorheen was ik eerlijk gezegd nogal sceptisch; In mijn beleving werd de...

Lees meer
  Lees meer blogs
 Kinderopvangtoeslag na de scheiding

Kinderopvangtoeslag na de scheiding

Geplaatst op: 2022-05-26

Je kunt kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die je zelf betaalt. Hierbij...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.