• wat-is-eft-relatietherapie

Wat is EFT Relatietherapie?

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Oftewel relatietherapie waarbij de focus ligt op de onderliggende emoties en behoeften. Behoeften waar we ons zelf vaak niet eens bewust van zijn. Soms kan het lijken alsof je mijlenver van elkaar vandaan gedreven bent , wellicht zelfs zonder dat je het heel bewust in de gaten had. EFT is een krachtige én bewezen effectieve methode om jullie weer in verbinding te brengen met elkaar. Met de EFT methode leer je de gevoelens en angsten van jezelf én van de ander te begrijpen  Hierdoor worden jullie langzaam weer bereikbaar voor elkaar.

Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is dat jullie de (negatieve) interactiepatronen leren onderzoeken en doorbreken. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een stevige en waardevolle basis te creëren van waaruit jullie samen, in verbinding, verder kunnen.

Ik wil graag contact

Wanneer kan EFT relatietherapie jullie helpen?
Herken je dat? ‘Jullie gesprekken eindigen steeds in ruzie. Je begrijpt echt niet waarom de ander steeds zo heftig reageert terwijl jij een ogenschijnlijk simpele vraag stelt. Van dat liefdevolle huwelijk wat jullie hadden lijkt nog maar weinig over. Steeds opnieuw staan jullie lijnrecht tegenover elkaar en begrijpen jullie elkaar niet. En je hebt geen idee hoe jullie dit kunnen veranderen.

Emotionele verbinding
Als mens zijn we geschapen met de sterkte behoefte aan emotionele verbinding. Ieder mens heeft emotionele behoeftes in een relatie. Je wilt je gehoord, gezien, geliefd voelen. Je wilt voelen dat je veilig bent en mag zijn zoals je bent. Als je voelt dat jouw diepgewortelde behoeftes niet gehoord en niet gezien worden komt er ruimte voor angst en onzekerheid. Heel begrijpelijk dat dit ervoor kan zorgen dat er ruzies en een negatief interactiepatroon ontstaan.

De kans is groot dat jullie soms ruzie hebben over de meest eenvoudige dingen waarbij je je later afvraagt hoe jullie hier ruzie over konden krijgen. Wellicht weet je soms niet eens meer wat nu eigenlijk de aanleiding was. Deze ruzies komen voort uit een negatieve interactiepatroon waardoor er spanningen ontstaan en jullie elkaar steeds meer verwijten maken. De ruzies zijn eigenlijk niet het echte probleem. Jullie ruzies zijn een symptoom van het onderliggende probleem: jullie zijn emotioneel niet meer goed met elkaar verbonden.

Hoe zien die negatieve patronen eruit?
Als de verbondenheid afneemt ontstaat er ruimte voor conflicten. De kans is groot dat als jullie ruzie hebben de één, die ik voor het gemak even partner A noem ‘aanvalt’ en de ander (partner B) deze aanval ‘vermijdt’. Deze vermijding kan partner A triggeren waardoor partner A nog harder ‘aanvalt’ partner A voelt zich immers niet gezien en niet gehoord. De ‘aanval kan partner B, die zich ook niet gezien en niet gehoord voelt zodanig afschrikken dat partner B nog meer in de vermijding schiet.
Een ander scenario is dat jullie beiden teruggetrokken communiceren. Er zijn dan geen conflicten, maar de communicatie is juist heel vlak. Of jullie vallen beide aan, in dat geval is de kans groot dat er regelmatig hevige conflicten zijn. Hoe het patroon ook werkt, in alle gevallen is er sprake van 2 mensen die zich beide niet gezien en niet gehoord voelen en klem zitten in het patroon.

Wat doet de EFT therapeut?
Anneloes: "Als EFT therapeut ben ik niet bezig met goed of fout. Er is geen goed of fout. Ik help jullie, zonder mening en zonder oordeel, te ontrafelen wat er gebeurt. Wat maakt dat jullie steeds vastlopen. Ik help jullie om het patroon helder te maken en de valkuilen te (h)erkennen. Samen met jullie onderzoek ik welke emoties een rol spelen en wat de diepere liggende behoeftes zijn. Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor een diepe emotionele verbinding."

"Samen bespreken we jullie persoonlijke situatie en specifieke behoeftes en doorlopen we stap voor stap 3 fases. Op een manier die bij jullie past en in jullie eigen tempo.  Jullie relatie is uniek en geen traject is hetzelfde."

Fase 1: De escalatiefase
We starten met het onderzoeken van de patronen zodat jullie deze leren herkennen en begrijpen. Zo kan het zijn dat je er achter komt wanneer je een bepaalde emotie voelt (verdriet, angst), je met een andere emotie reageert: je wordt boos, negeert de ander of bekritiseert hem of haar.

Fase 2: De verbindingsfase

De onderliggende, weggedrukte en kwetsbare emoties leer je weer toe te laten. Samen werken jullie aan het doorbreken van de negatieve patronen. Ik help jullie woorden te geven aan jullie onzekerheden en behoeftes. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een hernieuwde emotionele verbinding.

Fase 3: De bestendigingsfase

In deze fase help ik jullie op zoek te gaan naar nieuwe manieren om oude problemen op te lossen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe basis. Een basis die jullie helpt om in de toekomst minder snel in ‘oude’ patronen terug te vallen.

Kan EFT relatietherapie jullie relatie helpen?

De EFT methode is wetenschappelijk bewezen en succesvol gebleken. Daarnaast is het een methode die verrassend snel resultaat oplevert. Jullie problemen zullen sterk afnemen waardoor er weer ruimte voor meer verbondenheid en intimiteit komt.

Benieuwd of EFT- relatietherapie bij jullie past? Neem vooral contact op. Wij helpen je graag.

Ik wil graag contact

 

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Zelf je scheiding regelen

  Zelf je scheiding regelen

  Geplaatst op: 2020-03-27

  Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

  Lees meer
 • Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Geplaatst op: 2021-09-03

  Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

  Lees meer
 • Scheiden of blijven?

  Scheiden of blijven?

  Geplaatst op: 2021-08-19

  Toen jullie trouwden had je wellicht nooit voor mogelijk gehouden dat je jeze...

  Lees meer
Lees meer blogs
Zelf je scheiding regelen

Zelf je scheiding regelen

Geplaatst op: 2020-03-27

Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Geplaatst op: 2021-09-03

Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

Lees meer
  Lees meer blogs
Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven?

Geplaatst op: 2021-08-19

Toen jullie trouwden had je wellicht nooit voor mogelijk gehouden dat je jeze...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.