• christelijk-scheiden-2

Christelijk scheiden

De beslissing om te gaan scheiden is moeilijk en pijnlijk. Christelijke Mediator staat je bij in deze periode. Een echtscheiding is vaak het eindstation van een lange periode van (wan) hopen, vechten, bidden, pijn en verdriet. Of je nu bij dat eindstation bent aangekomen en de scheiding een feit is, of je zit middenin de hoop en wanhoop en je wilt je huwelijk redden maar je hebt geen idee hoe; Bij Christelijke Mediator ben je aan het juiste adres.

Samen met jullie kijken wij of er nog ruimte is om aan jullie huwelijk te werken. Als dat het geval is dan gaan we samen met jullie in gesprek om door middel van relatietherapie de pijnpunten te bespreken en onderzoeken. Is deze ruimte er niet meer? Ook dan staan wij voor jullie klaar om jullie stap voor stap te helpen om jullie huwelijk op een goede en respectvolle manier af te sluiten. Zeker als jullie kinderen hebben is dit van groot belang. Jullie liefdesrelatie stopt, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Jullie kunnen rekenen op deskundig advies en professionele begeleiding.

Om zoveel mogelijk rust te creeeren hebben jullie één vast aanspreekpunt die jullie van A-Z door het gehele scheidingstraject helpt. Juist omdat wij als geen ander weten hoeveel onzekerheid deze periode met zich mee kan brengen reageren we tijdens werkdagen binnen 24 uur op eventuele vragen. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we jullie graag meer over ons werk en onze werkwijze.

Ik wil een gratis gesprek

Ontmoet de mediators en scheidingsadviseurs

Onze persoonlijke ervaring met het scheiden als christen heeft ervoor gezorgd dat wij mediator zijn geworden. Wij hechten er veel waarde aan dat jullie je als mens gezien en gehoord voelen. Zonder mening en zonder oordeel. Het scheiden is al moeilijk genoeg. Naast mediator is Anneloes ook gediplomeerd ADR scheidingsadviseur. Hierdoor kan ze jullie de unieke combinatie van mediation én financieel/fiscaal advies aanbieden.

Meer weten over ons als Christelijke Mediator? Lees het op de pagina over ons.

Scheiden als christen

Binnen de gesprekken die we voeren is er alle ruimte voor het geloof en gesprekken over de christelijke levensvisie.  De mate waarin het geloof onderdeel uitmaakt van de gesprekken en het proces, is volledig afhankelijk van jullie wensen. De praktijk leert ons dat mensen hierin erg divers zijn. De een vindt het bijvoorbeeld fijn om het gesprek te beginnen of te eindigen met gebed, terwijl de ander het voldoende vindt dat wij 'dezelfde taal spreken'. Tijdens de start van het traject bespreken we welke plaats jullie het het geloof binnen het traject willen geven. Bij Christelijke Mediators ben je altijd welkom zoals je bent. Wij hepen jullie graag. Zonder mening en zonder oordeel.

Bovendien kun je rekenen op :

 • Onze oprechte betrokkenheid
 • Advies op maat
 • Ontzorging tijdens deze hectische periode
 • Weloverwogen en duidelijk afspraken maken
 • Deskundig financieel, fiscaal en juridisch advies
 • Zorgvuldige en creatieve aanpak

Christelijk scheiden: het traject

Iedere situatie is uniek en vergt daarom een zorgvuldige aanpak op maat. Wij hechten er dan ook grote waarde aan dat het traject aansluit op jullie behoeften en wensen. We denken graag actief met jullie mee, zodat we de meest optimale uitkomst voor jullie beiden creëren. Lees hier meer informatie over het mediation traject.

Kennismaking

Tijdens het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek maken we kennis met jullie en horen we graag wat jullie verwachtingen zijn van het proces en welke wensen en behoeften daarbij komen kijken. Tijdens dit gesprek geven we jullie een helder beeld van wie wij zijn en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Op basis van jullie wensen stemmen we samen af welk traject het beste bij jullie past.

Wilt u meer informatie over het scheidingstraject bij Christelijke Mediator? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Wij helpen jullie graag.

Hulp bij relatieproblemen

De onmogelijkheid om bij elkaar te blijven en de onmogelijkheid om te gaan scheiden leven vaak naast elkaar. Voordat de keuze om te scheiden wordt gemaakt, is er vaak een periode vol met vragen, pijn en verdriet aan vooraf gegaan. De vraag of scheiden wel de juiste keuze is, is ongetwijfeld in je gedachten opgekomen.

Zijn jullie er niet zeker van of scheiden de juiste optie is? Willen jullie, jullie huwelijk nog een kans geven? Wij bieden ook relatietherapie. Tijdens dit traject bekijken we samen met jullie welke ruimte en bereidheid is om aan jullie huwelijk te werken.  Relatietherapie is wellicht niet de meest eenvoudige weg; toch zouden jullie niet de eerste zijn die elkaar door middel van relatietherapie weer vinden. Voor meer informatie over relatietherapie kun je een gratis informatiegesprek aanvragen via de onderstaande button.

Ik wil een gratis gesprek

Christelijk scheiden via Christelijke Mediator

De gesprekken vinden plaats op een van onze gesprekslocaties. Wonen jullie niet in de buurt, maar willen jullie wel graag begeleiding van Christelijke Mediator? Neem gerust contact met ons op. In overleg is er veel mogelijk.

Contact opnemen

Voor meer informatie nodigen wij jullie van harte uit voor een gratis en volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Wil je ons liever eerst telefonisch spreken? We zijn te bereiken via de onderstaande nummers. 

Christelijke Mediator

  06 58869008     Anneloes van Deest
  06 58869008     Henry van Deest

  info@christelijkemediator.nl

Postadres

Hoefblad 1
3931 WJ Woudenberg

 
 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • 7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  Geplaatst op: 2023-11-24

  Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

  Lees meer
 • Informeer school over de scheiding

  Informeer school over de scheiding

  Geplaatst op: 2023-11-03

  Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

  Lees meer
 • Indexering alimentatie 2024

  Indexering alimentatie 2024

  Geplaatst op: 2023-10-31

  Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

  Lees meer
Lees meer blogs
7 tips voor kerst vieren na een scheiding

7 tips voor kerst vieren na een scheiding

Geplaatst op: 2023-11-24

Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

Lees meer
  Lees meer blogs
Informeer school over de scheiding

Informeer school over de scheiding

Geplaatst op: 2023-11-03

Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Indexering alimentatie 2024

Indexering alimentatie 2024

Geplaatst op: 2023-10-31

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.