• zelf-je-scheiding-regelen

Zelf je scheiding regelen

Geplaatst op 19-09-2022

Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt allemaal zo aantrekkelijk; De scheiding is snel geregeld, de kosten zijn laag en je kan het allemaal online regelen. Steeds vaker krijgen wij mensen aan tafel die hun scheiding eerst op een snelle en goedkope manier wilden oplossen maar er korte tijd later achter kwamen dat goedkoop toch duurkoop bleek te zijn.

Al het papierwerk zelf regelen hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. En een standaard convenant en ouderschapsplan zijn eenvoudig op te stellen aan de hand van een summiere modeltekst. Vervolgens checkt een advocaat nog even de gegevens en regelt daarna de formele afwikkeling van de scheiding. De rechter kijkt niet naar de inhoud van de scheiding. De rechter zet een stempel en that’s it.

Een dergelijke snel en goedkoop geregelde scheiding lijkt fijn. Toch loop je hiermee grote risico’s. Er is immers geen maatwerk toegepast en de kans is groot dat jullie belangrijke financiële, fiscale en juridische aspecten over het hoofd zien en daardoor niet besproken en geregeld hebben. Dat leidt vaak tot onnodige blauwe enveloppen op de deurmat én tot onderlinge conflicten.

Maatwerk is in het voordeel van jullie allebei

Advies op maat betaalt zich snel terug. Een praktijkvoorbeeld; Eind Augustus werden we gebeld door nieuwe klanten. Ze vertelden dat ze 2 jaar geleden zijn gescheiden door middel van een snel en goedkoop mediation traject. Ze gingen ervan uit dat dit in hun geval prima kon. Ze hadden immers nauwelijks ruzie en hun situatie was niet complex. Nu 2 jaar later was de relatie behoorlijk bekoeld. Er was veel strijd, veel ruzie en veel gedoe.

Al na het eerste gesprek werd duidelijk dat er veel frustratie was over de hoogte van de alimentatie. Wat bleek; deze ouders hadden gekozen voor alimentatie die berekend was op basis van een standaard rekenmodel. Wij hebben voor deze mensen een nieuwe berekening gemaakt en dit gecombineerd met financieel en fiscaal maatwerk en wat bleek: Op basis van de nieuwe berekeningen hielden beide ouders maandelijks ruim € 300,- extra over ten opzichten van de eerdere berekening die de mediator destijds voor hun had gemaakt. En dat alleen door financieel en fiscaal maatwerk toe te passen.

Deze mensen liepen dus al 2 jaar lang elke maand € 600,- mis.

Naast de aangepaste financiële berekeningen zijn er met deze ouders nog 2 gesprekken gevoerd over hun gezamenlijke ouderschap na scheiding om vervolgens alle gemaakte afspraken vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst.

Goede begeleiding betaalt zich altijd terug

Aan het einde van het traject waren de heer en mevrouw allebei € 1.200,- kwijt voor de begeleiding en het advies wat ze gekregen. Echter dit bedrag hadden ze in 4 maanden alweer terug verdiend door het fiscale voordeel welke ze maandelijks hebben. En… zeker niet onbelangrijk: Deze ouders kunnen weer met elkaar door één deur en zijn weer sámen ouders van hun kinderen. Hoe waardevol is dat!

Zelf je scheiding regelen. Niet doen!

Natuurlijk kun je zelf thuis allerlei voorbereidend werk doen. Dat juich ik van harte toe! Om die reden heb ik diverse vragenlijsten en checklists ontwikkeld die jullie helpen om zoveel mogelijk zelf te (kunnen) doen en daarmee de kosten zo laag mogelijk te houden.

Echter gesprekken met een specialist en advies van een expert zijn zo belangrijk. Zonder deskundig advies, heb je grote kans op verkeerde afspraken én kan het zomaar zijn dat je maandelijks honderden euro’s misloopt.

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 Ik wil een gratis gesprek

Heb je een vraag? Bel of mail gerust. Wij helpen jullie graag!

Contact opnemen

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • 7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  Geplaatst op: 2022-11-19

  Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

  Lees meer
 • Indexering alimentatie 2023

  Indexering alimentatie 2023

  Geplaatst op: 2022-11-10

  Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

  Lees meer
 • Informeer school over de scheiding

  Informeer school over de scheiding

  Geplaatst op: 2022-11-11

  Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

  Lees meer
Lees meer blogs
7 tips voor kerst vieren na een scheiding

7 tips voor kerst vieren na een scheiding

Geplaatst op: 2022-11-19

Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

Lees meer
  Lees meer blogs
Indexering alimentatie 2023

Indexering alimentatie 2023

Geplaatst op: 2022-11-10

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

Lees meer
  Lees meer blogs
Informeer school over de scheiding

Informeer school over de scheiding

Geplaatst op: 2022-11-11

Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.