• de-voordelen-van-mediation-bij-scheiding

De voordelen van mediation bij scheiding

Geplaatst op 31-12-2019

Steeds meer mensen kiezen voor mediation als ze gaan scheiden.

Als je gaat scheiden, kan je ervoor kiezen om met behulp van een advocaat naar de rechtbank te gaan. Ook kan je kiezen voor mediation. Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van een gang naar de rechtbank. Een scheiding regelen via de rechtbank is niet alleen kostbaar, het neemt ook veel tijd in beslag. En zeker niet onbelangrijk; een gang naar de rechter levert alle betrokkenen veel stress op. Je hebt immers het eindresultaat niet meer in eigen hand. Je legt het in de handen van de rechtbank, omdat zij de uiteindelijke beslissing nemen.

Als je kiest voor mediation, kies je ervoor om in onderling overleg op zoek te gaan naar een oplossing. Onder begeleiding van een deskundige en onpartijdige mediator, zoek je samen naar een oplossing waar jullie allebei vrede mee hebben.

Steeds meer mensen kiezen voor mediation. Lees hier ervaringen van onze klanten

De grootste voordelen van mediation op een rij:

1. Mediation is toekomstgericht

Zeker als jullie samen kinderen hebben, is het van groot belang dat jullie als ouders, ook ná de scheiding, op een respectvolle manier met elkaar om blijven gaan. De kans dat je na de scheiding nog met de vader of moeder van je kind door één deur kunt, is het grootst als jullie in overleg, onder begeleiding van een mediator, een oplossing bereiken.  

Als mens willen we allemaal gehoord en gezien worden. Binnen mediation is deze ruimte er. Dit draagt absoluut bij aan jullie verbinding als ouders na de scheiding. Jullie nemen afscheid als partners en gaan samen als ouders verder. De aandacht gaat, tijdens de mediation, stap voor stap naar een wenselijke toekomstige situatie waar jullie beide mee verder kunnen. Ook al zal dat in het begin zeker niet eenvoudig zijn.

2. Mediation bespaart tijd  

Je hoort vast wel eens over scheidingen die jaren in beslag nemen. Dat kan anders! Een scheiding verloopt verreweg het snelst als jullie samen afspraken maken. Bij mediation zijn er gemiddeld 5 gesprekken nodig om te komen tot heldere en werkbare afspraken waar jullie allebei achter kunnen staan. De scheiding kan dus al na enkele weken rond zijn. Dat is heel wat sneller dan een juridische procedure bij de rechtbank.

3. Mediation is kostenbesparend  

Het uurtarief van de gemiddelde mediator is stukken lager dan het uurtarief van een advocaat. En bij een rechtszaak betalen beide partijen ieder hun eigen advocaat. Bij mediation is slechts één mediator betrokken en die kosten worden door de partijen gedeeld. Dit is dus een dubbele kostenbesparing.

4. Bij mediation bepaal je zelf de uitkomst

Laten we eerlijk zijn; er is niemand die jullie situatie beter kent dan jullie zelf en dus beter kan inschatten welke afspraken het meest passend zijn bij jullie. Wanneer je kiest voor scheiden met behulp van een mediator, beslis je samen welke afspraken je maakt. Er is geen door hogerhand opgelegd besluit.

5. Mediation is informeel en creatieve oplossingen zijn mogelijk

Jullie zitten gewoon, samen met de mediator, bij elkaar aan tafel. Onder begeleiding komen we, al pratend, tot een oplossing. Jullie zijn niet gebonden aan juridische kaders waardoor er véél mogelijk is. Mediation is besloten. Rechtszaken daarentegen vinden in de openbaarheid plaats. Daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Mediation is ook vertrouwelijk. Tijdens een mediationtraject blijft alles wat besproken wordt onder de betrokkenen zelf. De mediator en de partijen hebben een geheimhoudingsplicht jegens elkaar en tekenen hier ook voor.

6. Mediation gaat voor een win -win situatie

Mediation is gericht op het zoeken naar een situatie waarbij er geen verliezers zijn. In plaats van het conflict (verder) uit de hand te laten lopen, gaat de mediator samen met jullie op zoek naar wat jullie bindt en welke oplossingen het beste bij jullie en jullie situatie passen. Het gaat dus echt om maatwerk. Doordat de afspraken in overleg zijn gemaakt, houden ze veel langer stand dan opgelegde afspraken van de rechter.

Contact met Christelijke Mediator

Meer informatie over wat mediation voor jullie kan betekenen of heb je een andere vraag? Bel of mail gerust of maak een afspraak voor een gratis informatiegesprek wij helpen jullie graag!

Ik wil een gratis gesprek

  info@christelijkemediator.nl  
   06 58869008
   Direct contact via Whatsapp 

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

  Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

  Geplaatst op: 2024-03-01

  De onmogelijkheid om bij elkaar te blijven versus de onmogelijkheid om te sch...

  Lees meer
 • Overspel binnen het christelijke huwelijk

  Overspel binnen het christelijke huwelijk

  Geplaatst op: 2024-02-16

  Het is alsof de grond onder voeten wegzakt.  Je wereld stort in. Jouw li...

  Lees meer
 • Het alternatief voor kinderalimentatie

  Het alternatief voor kinderalimentatie

  Geplaatst op: 2024-02-02

  Als je te maken krijgt met een scheiding en jullie hebben samen kinderen dan ...

  Lees meer
Lees meer blogs
Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

Geplaatst op: 2024-03-01

De onmogelijkheid om bij elkaar te blijven versus de onmogelijkheid om te sch...

Lees meer
  Lees meer blogs
Overspel binnen het christelijke huwelijk

Overspel binnen het christelijke huwelijk

Geplaatst op: 2024-02-16

Het is alsof de grond onder voeten wegzakt.  Je wereld stort in. Jouw li...

Lees meer
  Lees meer blogs
Het alternatief voor kinderalimentatie

Het alternatief voor kinderalimentatie

Geplaatst op: 2024-02-02

Als je te maken krijgt met een scheiding en jullie hebben samen kinderen dan ...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.