• relatiemediation

Hulp bij relatieproblemen

In voorspoed en tegenspoed, in goede en kwade dagen... Als de kwade dagen komen, blijkt dit soms veel, heel veel te vragen. Miscommunicatie, onmacht, verdriet, woede, seksuele problemen, zorgen om de kinderen, jezelf of de ander. Er zijn veel dingen waardoor een huwelijk onder zware druk kan komen te staan. De problemen kunnen zich zodanig opstapelen dat jullie huwelijk dreigt te breken.

Eenzaamheid

Is de verbinding in jullie relatie ver te zoeken? Heeft liefde, acceptatie en respect plaatsgemaakt voor pijn, eenzaamheid of ruzie? Is er twijfel of jullie wel samen verder kunnen? Kies dan voor relatiemediation bij Christelijke Mediator. Relatiemediation is niet de meest eenvoudige weg, echter jullie zouden niet de eerste zijn die door middel van relatiemediation elkaar weer terugvinden.

Doel van relatiemediation

Waarom wij zo in relatiemediation geloven? Tijdens relatiemediation ga je samen met je partner op zoek naar oplossingen. En die oplossingen liggen soms dichterbij dan je denkt! Het doel van relatiemediation is om in een korte tijd uit het negatieve (communicatie) patroon te stappen en inzicht te krijgen in gedrag, emoties en patronen. Om vervolgens met elkaar te kijken of de schade die in jullie huwelijk is ontstaan te herstellen is.

Hoe werkt het?

In een kosteloos informatiegesprek bespreken we of relatiemediation de juiste aanpak is en of jullie de mediation aan ons toevertrouwen. In het tweede gesprek inventariseren we samen de mogelijke pijnpunten in jullie relatie. Vervolgens werken we zorgvuldig en oplossingsgericht toe naar wederzijds aanvaardbare afspraken. Afhankelijk van jullie wensen sluiten we de mediation af met een formele vaststellingsovereenkomst of een informele afsprakenlijst.

Ik wil een gratis gesprek

Relatiemediation versus relatietherapie

Mediation gaat uit van gezondheid en zelfstandigheid. Bij relatietherapie is er vaak sprake van een ongezonde relatie waarbij specialistische hulp noodzakelijk is. Relatiemediation biedt jullie de mogelijkheid om samen met een neutrale gespreksbegeleider in gesprek te gaan over zaken waar jullie tegen aan lopen binnen jullie huwelijk. Tijdens relatiemediation ligt de focus op het hier en nu en het is gericht op de toekomst. 

Mediation biedt jullie meer inzicht in elkaar, vaak is de onderlinge communicatie een belangrijk onderdeel. Inzicht brengt meer begrip, zowel voor de ander als voor jezelf en geeft daardoor ruimte om te kijken naar mogelijke aanpassingen en veranderingen. Hier helpen wij jullie graag bij. 

Wat Christelijke Mediator voor jullie doet

Als mediator begeleiden en ondersteunen wij jullie om te ontdekken wat jullie samen nog verbindt. Onze focus ligt hierbij op de communicatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, gesprekken voortdurend escaleren of jullie geven op een verschillende manier invulling aan het ouderschap. Communicatie is het sleutelwoord.

Wat als het niet lukt? 

Natuurlijk zou het het fijnste zijn als relatiemediation dé oplossing is. Echter, ook als dat niet het geval is en jullie besluiten dat het beëindigen van de relatie toch de enige weg is, dan staan wij ook voor jullie klaar. 

Ik wil een gratis gesprek

Contactformulier

 • * velden zijn verplicht.

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer

Blog

 • Scheiden van tafel en bed

  Scheiden van tafel en bed

  Geplaatst op: 2020-07-03

  In het verleden hebben wij beiden een scheiding doorgemaakt. Een heftige peri...

  Lees meer
 • Vechtscheiding voorkomen

  Vechtscheiding voorkomen

  Geplaatst op: 2020-06-25

  Bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een vechtscheiding. Een groot deel v...

  Lees meer
 • Op vakantie als gescheiden ouder? 5 tips!

  Op vakantie als gescheiden ouder? 5 tips!

  Geplaatst op: 2020-06-05

  Door de coronacrisis zijn wellicht niet alle tips direct van toepassing maar ...

  Lees meer
Lees meer blogs
Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed

Geplaatst op: 2020-07-03

In het verleden hebben wij beiden een scheiding doorgemaakt. Een heftige peri...

Lees meer
  Lees meer blogs
Vechtscheiding voorkomen

Vechtscheiding voorkomen

Geplaatst op: 2020-06-25

Bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een vechtscheiding. Een groot deel v...

Lees meer
  Lees meer blogs
Op vakantie als gescheiden ouder? 5 tips!

Op vakantie als gescheiden ouder? 5 tips!

Geplaatst op: 2020-06-05

Door de coronacrisis zijn wellicht niet alle tips direct van toepassing maar ...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Van harte aanbevolen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.