• liever-ontmoeten-we-jou-niet

Wij gaan scheiden, wat kan ik nu verwachten?

Geplaatst op 22-12-2019

Soms is het wel eens moeilijk als mensen ons vragen hoe het met ons werk als mediator en scheidingsadviseur gaat. We moeten dan namelijk antwoorden; “ Heel goed, we zijn momenteel erg druk”. We voelen dan direct een tegenstrijdigheid in onszelf opkomen. Want scheiden is namelijk helemaal niet “heel goed” als je er als partners mee te maken krijgt. Het zou dus beter zijn om elkaar niet te ontmoeten. Toch houden we  van ons  werk als mediator en scheidingsadviseur. Als de scheiding dan toch een feit is helpen wij jullie hier graag bij. Mede omdat wij voor beide partners het verdriet, de onrust en de emoties tijdens een scheiding wat kunnen wegnemen en rust kunnen creeeren in deze heftige periode. Als ervaringsdeskundige weten wij als geen ander hoe belangrijk dat is.

Een gedetailleerd overzicht van ons werk vind je hieronder.

Alles-in-één pakket

Omdat Anneloes naast mediator ook scheidingsadviseur is, bieden wij een alles-in-een pakket aan. Dat is praktisch én geruststellend. Een scheiding neemt immers al genoeg vragen en onzekerheden met zich mee. Het traject ziet er dan ook als volgt uit:

  Gratis en vrijblijvend informatie en kennismakingsgesprek

  Het in kaart brengen van jullie huidige situatie

  We creëren concreet inzicht in jullie financiële situatie na de echtscheiding 

  Het maken van de omgangsregeling en het ouderschapsplan

   Vastleggen van alle overeengekomen afspraken

Kort samengevat betekent dit dat jullie kunnen rekenen op professionele ondersteuning tijdens het gehele proces. Van kennismakingsgesprek tot de feitelijke indiening van het echtscheidingsverzoek. Betrokkenheid en integriteit staat bij ons hoog in het vaandel. Gedurende het hele proces én daarna staan wij voor jullie klaar en beantwoorden we al jullie vragen.

Bijvoorbeeld of de mogelijkheid bestaat dat één van jullie woonachtig blijft in de huidige woning, of er sprake is van kinder- of partneralimentatie. Als mediator en scheidingsadviseur bieden wij, in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, op maat gemaakte ondersteuning aan. Wij ondersteunen jullie in het maken van afspraken die voor beiden goed voelen.

1. Duidelijkheid bij scheiding zorgt voor rust

Wij helpen jullie stap voor stap. Zo raken jullie het overzicht niet kwijt en behouden jullie de duidelijkheid en rust die juist in deze periode nodig is. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat alle relevante stappen van het proces besproken worden. Daarbij geef ik per stap antwoord op jullie vragen en leg ik uit wat er op juridisch vlak wel of juist niét mogelijk is. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat jullie niets over het hoofd zien; jullie mogen dat loslaten. Aan het einde van het traject is álles wat geregeld moet worden ook daadwerkelijk geregeld. Dat geeft rust.

2. De kinderen staan centraal

Als jullie de trotse ouders zijn van kinderen, dan helpen wij als mediator jullie om hen op de eerste plaats te laten als het gaat om het maken van afspraken. Dat doen wij door samen met jullie een omgangsregeling of ouderschapsplan te maken dat werkt. Dat is  prettig voor jullie als ouders, maar zorgt ook bij de kinderen voor de stabiliteit en rust.

3. De tijd nemen voor emoties en verdriet

In ons werk als mediator helpen wij jullie om te gaan met alle emoties die een rol spelen Wij nemen de tijd voor het verdriet en de emoties die jullie hebben. Door het uiten van jullie gevoelens ontstaat er meer ruimte en inzicht om tot goede afspraken te kunnen komen. Daarnaast helpt het jullie om afscheid te nemen als partners en samen door te gaan als ouders. Jullie blijven als ouders immers aan elkaar verbonden.

4. Een vechtscheiding voorkomen met mediation

Het afsluiten van jullie huwelijk verdient goede afspraken. En dat is waar wij jullie bij gaan helpen!  Door samen naar een oplossing te zoeken die bevredigend is voor jullie beide, kunnen de vaak koude beslissingen van een rechter achterwege blijven.

Hierbij is jullie inzet noodzakelijk. Dus stel vooral alle vragen die jullie hebben. Als jullie op een respectvolle afspraken maken kan een vechtscheiding voorkomen worden. En dat is goud waard; zowel voor jullie als voor jullie kinderen.

5. Een goede scheiding vergt inzet en werk

Natuurlijk blijft scheiden een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Voor jullie, maar zeker ook voor de kinderen. Scheiden is een pittig proces en dat is hard werken. Hoewel mediation geen wonderen kan verrichten, voorzien wij jullie van de ondersteuning die jullie nodig hebben. Op deze manier kunnen jullie samen tot goede en duurzame oplossingen komen.

6. Snel en goed scheiden zonder hoge kosten

Mediation betekent ook scheiden op een voordelige manier. Dit komt omdat jullie tijdens het scheidingsproces geen beroep hoeven doen op een advocaat. Naast veel tijd kan dit namelijk ook behoorlijk hoge kosten met zich meenemen. Onze ondersteuning neemt gemiddeld 3 maanden in beslag. Soms zelfs nog minder. Na deze periode is de echtscheiding volledig afgerond.

Contact

Wil je meer informatie of wil je weten wat Christelijke Mediator voor jullie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. 

  info@christelijkemediator.nl  

  06 13257296

Ik wil een gratis gesprek

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • 7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  7 tips voor kerst vieren na een scheiding

  Geplaatst op: 2022-11-19

  Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

  Lees meer
 • Indexering alimentatie 2023

  Indexering alimentatie 2023

  Geplaatst op: 2022-11-10

  Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

  Lees meer
 • Informeer school over de scheiding

  Informeer school over de scheiding

  Geplaatst op: 2022-11-11

  Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

  Lees meer
Lees meer blogs
7 tips voor kerst vieren na een scheiding

7 tips voor kerst vieren na een scheiding

Geplaatst op: 2022-11-19

Het is alweer bijna december. Naast de donker dagen ook vaak een tijd van gez...

Lees meer
  Lees meer blogs
Indexering alimentatie 2023

Indexering alimentatie 2023

Geplaatst op: 2022-11-10

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan moet dit bedrag jaarlijks aangepast wor...

Lees meer
  Lees meer blogs
Informeer school over de scheiding

Informeer school over de scheiding

Geplaatst op: 2022-11-11

Welke leeftijd jullie kind ook heeft; Het is belangrijk dat jullie de school ...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.