• Scheiden vanuit christelijk perspectief

Scheiden vanuit christelijk perspectief

Geplaatst op 20-01-2023

De realiteit is hard; steeds meer huwelijken eindigen in een echtscheiding. Het grootste deel van hen kiest voor hulp van een mediator of scheidingsadviseur die hen stap voor stap helpt in deze intense periode. De gebrokenheid van deze wereld gaat christelijke gezinnen niet voorbij. Christelijke Mediator helpt hen stap voor stap in deze moeilijke periode. Vaak ondersteunt een mediator echtparen bij dit ingrijpende proces.

Alle mediators en scheidingsadviseurs werkzaam bij Christelijke Mediator hebben een christelijke levensovertuiging en staan elke dag klaar om op een persoonlijk, daadkrachtige en oprecht betrokken wijze van betekenis te zijn voor zowel ouders als kinderen in scheiding.

Daarnaast kan Christelijke Mediator ook voor kerken van betekenis zijn. Dit doen wij door het organiseren van workshops en lezingen. Te vaak horen wij dat christenen de kerk verlaten via de achterdeur. Vermoeid en verslagen door alle meningen en oordelen.

Anneloes: “De gebrokenheid van deze wereld gaat christelijke gezinnen niet voor bij”

Scheiden of blijven?
Anneloes van Deest, eigenaar van Christelijke Mediator: “Het grootste deel van de mensen die zich bij ons aanmelden heeft het besluit al genomen; Men wil scheiden. In sommige gevallen is er sprake van twijfel. In dat geval gaan we samen op zoek of er nog ruimte en bereidheid is om aan het huwelijk te werken. Zo ja, dan starten we een relatie-therapie traject.  Dat doen we door de inzet van EFT(Emotionally Focused Therapy) of de SCHIP – aanpak.

In veel gevallen is er geen ruimte en/of bereidheid meer om aan herstel te werken. Ook dan staan wij voor mensen klaar. Zonder mening en zonder oordeel.  Als mediator helpen wij om, ondanks de vaak moeilijke communicatie, goede en werkbare afspraken te maken. Als eerste afspraken omtrent de kinderen en het verplichte ouderschapsplan wat gemaakt moet worden,  maar ook op financieel en fiscaal gebied. Al onze mediators zijn naast mediatior ook scheidingsadviseur, hierdoor helpen wij niet alleen op emotioneel en communicatief vlak. Wij staan onze klanten ook bij op financieel, fiscaal en juridsich vlak. Goede begeleiding is van cruciaal belang, goede afspraken, passend bij de specifieke situatie voorkomen escalaties in de toekomst. 

Eenzaamheid binnen het huwelijk

Anneloes: “Vaak horen we dat de verbinding in de loop van de jaren verloren is gegaan. Dat liefde heeft plaatsgemaakt voor pijn, eenzaamheid en/of ruzie. De behoefte aan verbinding op ‘harts-niveau’ is groot, als dat niet lukt kan er intense eenzaamheid ontstaan. Daarbij speelt een grote rol dat er een taboe lijkt te rusten binnen de christelijke gemeenschap om te praten over huwelijksproblemen. Laat staan dat men de mogelijk ervaart om te delen dat men een scheiding overweegt.

Wat is de meerwaarde van een christelijke mediator? 
Een echtscheiding is vrijwel altijd intens en heftig. Bij christenen komt daar nog een extra dimensie bij. Hierbij kun je denken aan schuldgevoelens, onzekerheden, kerkverlating en soms zelfs verlies van het geloof. Het is van grote waarde als deze thema’s een rol kunnen en mogen spelen tijdens het scheidingstraject. Daarnaast is het van belang dat ouders, bij het opstellen van het verplichte ouderschapsplan onder begeleiding van onze mediators uitgebreid stil kunnen staan bij de christelijke opvoeding na de scheiding. Als christelijke mediator hebben we oog voor al deze aspecten. Daarnaast horen we vaak dat mensen het fijn vinden dat we ‘dezelfde taal spreken’”

Wat kan Christelijke Mediator voor jou betekenen?

Loop je vast binnen je huwelijk en weet je niet hoe het verder moet? Gaat er een gemeentelid scheiden en heb je behoefte aan hulp en advies? Neem vooral contact op. Wij helpen je graag.

"Bij Christelijke Mediator ben je welkom, gewoon zoals je bent".

Contact

Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.


 Ik wil graag meer informatie

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Wat is EFT Relatietherapie?

  Wat is EFT Relatietherapie?

  Geplaatst op: 2023-03-24

  EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Oftewel relatietherapie waarbij d...

  Lees meer
 • Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

  Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

  Geplaatst op: 2023-03-11

  De onmogelijkheid om bij elkaar te blijven versus de onmogelijkheid om te sch...

  Lees meer
 • Overspel binnen het christelijke huwelijk

  Overspel binnen het christelijke huwelijk

  Geplaatst op: 2023-02-24

  Het is alsof de grond onder voeten wegzakt.  Je wereld stort in. Jouw li...

  Lees meer
Lees meer blogs
Wat is EFT Relatietherapie?

Wat is EFT Relatietherapie?

Geplaatst op: 2023-03-24

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Oftewel relatietherapie waarbij d...

Lees meer
  Lees meer blogs
Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

Scheiden als Christen - Scheiden en de kerk

Geplaatst op: 2023-03-11

De onmogelijkheid om bij elkaar te blijven versus de onmogelijkheid om te sch...

Lees meer
  Lees meer blogs
Overspel binnen het christelijke huwelijk

Overspel binnen het christelijke huwelijk

Geplaatst op: 2023-02-24

Het is alsof de grond onder voeten wegzakt.  Je wereld stort in. Jouw li...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.