• een-cadeautje-voor-ieder-kind-met-gescheiden-ouders

Een cadeautje voor ieder kind met gescheiden ouders

Geplaatst op 17-06-2022

Voorheen was ik eerlijk gezegd nogal sceptisch; In mijn beleving werd de impact van een scheiding op kinderen nogal eens gedramatiseerd. Tijdens de opleiding van het programma “De Kinderen Scheiden Mee” zei ik tijdens één van de eerste lesdagen dan ook “kinderen zijn geen porseleinen poppetjes en bezitten een enorme veerkracht. Daar kunnen wij als volwassenen nog een hoop van leren”.

En ja, dat klopt! Kinderen zijn enorm veerkrachtig. Al betekend dat natuurlijk niet dat de scheiding hun niets doet. Als ouders gaan scheiden komt het leven van kinderen gevoelsmatig op drijfzand te staan. Voor ouders in scheiding is het een onzekere periode, echter voor hun kinderen ook. Alles wat vertrouwd was wordt ineens onzeker.

Ik ben me gaan verdiepen in dit onderwerp en dan vooral in de helpende factoren voor een kind. Hoe kunnen we kinderen wiens ouders gaan scheiden of zijn gescheiden nét dat steuntje in de rug geven waardoor ook de kinderen weer verder kunnen. Al snel kwam ik uit bij het programma: De Kinderen Scheiden Mee: een kortdurend (1 dagdeel) en laagdrempelig programma welke uitgaat van de kracht van het kind.

Het programma De Kinderen Scheiden Mee is speciaal ontwikkeld voor kinderen met gescheiden ouders. Tijdens de scheidingsperiode, gevuld met onzekerheden, draagt dit programma voor kinderen én hun ouders bij aan het voorkomen en verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding. Met de bewezen methodiek wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang gebracht. Ook de ouders worden hier juist bij betrokken, om ook de communicatie tussen ouder en kind bij scheiding te versterken en handvatten aan te reiken. In een op de verschillende leeftijdscategorieën afgestemd dagdeel ondersteun ik kinderen van 6 tot 18 jaar om met de scheiding om te gaan.

Groepsprogramma

In een speciaal op de leeftijdsgroepen afgestemd programma van één ochtend of één middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt rondom de scheiding en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Het is fijn om te kunnen praten en te kunnen delen over wat je vindt en voelt. Bij de begeleiding en de programma’s van De Kinderen Scheiden Mee hoeft het kind niet ‘mee te praten’ met vader of moeder, hoeft het kind zich niet onbegrepen te voelen door klasgenootjes en kunnen juist dezelfde gedachten, gevoelens en ervaringen onderling worden gedeeld tussen kinderen in dezelfde situatie. Zo herkennen de kinderen zich in elkaars situaties en voelen ze de erkenning: “Ik ben niet alleen”. Dat is de kracht van de groep.

Individuele begeleiding

De werkvormen van het programma worden vaak ook bij individuele begeleiding ingezet. Indien gewenst kan ik jullie kind ook individueel begeleiden om ook op deze manier de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk in gang te zetten om jullie kind zo in zijn/haar kracht te zetten tijdens- en na de scheiding.

Meerwaarde

Het laatste half uur van het groepsprogramma of in de terugkoppeling na de individuele begeleiding, worden de ouders betrokken. Als coach maak ik de onderwerpen bespreekbaar. Dit gebeurt in een veilige omgeving en een open sfeer. Na een groepsprogramma geven de kinderen samen (met ondersteuning van mij) de eindpresentatie. Het programma De Kinderen Scheiden Mee helpt kinderen beter te begrijpen en te aanvaarden wat er speelt tijdens- en na scheiding. Het biedt hun houvast voor de nieuwe situatie.

Deelname aan dit programma is een cadeautje voor elk kind in scheiding.

Het programma De Kinderen Scheiden Mee biedt kinderen en ouders een steuntje in de rug. Tijdens én na scheiding.

Praktisch en Contact

De kosten voor het groesprogramma bedragen € 85,- per kind en € 75,- per kind in het geval er meerdere broers of zussen deelnemen.

Mijn naam is Anneloes van Deest; Mediator, Scheidingsadviseur en coach van het programma 'De Kinderen Scheiden Mee'.  Vanuit zowel mijn persoonlijke ervaring als profesionele expertise weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens - en na de scheidngssperiode oprechte aandacht te hebben voor de kinderen. Ook hun leven staat op zijn kop. Ik ben ervan overtuigd dat het programma 'De Kinderen Scheiden Mee' voor elk kind wiens ouders zijn gescheiden of gaan scheiden van grote toegevoegde waarde kan zijn. Vanuit die overtuiging sta ik graag klaar voor jullie als ouders en zeker ook voor jullie kinderen.   Heb je vragen over jouw eigen zoon of dochter? Ben je benieuwd of dit programma bij hem of haar past? Mail gerust, wij helpen je graag.

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Papa, waar gaat Boris wonen ?

  Papa, waar gaat Boris wonen ?

  Geplaatst op: 2022-09-30

  Papa, waar gaat Boris wonen als we gaan scheiden? Voor zowel jullie, als ...

  Lees meer
 • Zelf je scheiding regelen

  Zelf je scheiding regelen

  Geplaatst op: 2022-09-19

  Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

  Lees meer
 • Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Geplaatst op: 2022-09-02

  Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

  Lees meer
Lees meer blogs
Papa, waar gaat Boris wonen ?

Papa, waar gaat Boris wonen ?

Geplaatst op: 2022-09-30

Papa, waar gaat Boris wonen als we gaan scheiden? Voor zowel jullie, als ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Zelf je scheiding regelen

Zelf je scheiding regelen

Geplaatst op: 2022-09-19

Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Geplaatst op: 2022-09-02

Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.