• Aandacht voor kinderen van gescheiden ouders

Aandacht voor kinderen van gescheiden ouders

Geplaatst op 02-05-2020

Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 70.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. 70.000….. Het is sinds een aantal jaar dat scheidingen in deze grote aantallen voorkomen. Daarom beginnen de gevolgen van een scheiding op kinderen nu pas duidelijk te worden. En die gevolgen kunnen fors zijn. Zo hebben kinderen van gescheiden ouders twee keer zoveel problemen als kinderen van wie hun ouders niet gescheiden zijn. Prestaties op school gaan achteruit en kinderen lopen vast in hun ontwikkeling. De kans op deze problemen is ronduit het hoogst als er sprake is van een vechtscheiding.  

Kinderen in de scheiding

Een scheiding is voor een kind pijnlijk en verdrietig. Hun wereld staat op zijn kop. Alles wat vertrouwd was, zal veranderen. En dat kan je als ouders niet altijd voorkomen. Toch kan je je kinderen wel helpen om de scheiding minder ingrijpend te maken. Voor een kind is het belangrijk dat de ouders, ondanks hun eigen pijn en verdriet, oog en oor voor hen blijven houden. Hierdoor kunnen nare gevolgen zoals loyaliteitsproblemen, een laag zelfbeeld of depressieve gevoelens voorkomen worden. 

Een mooie eerste stap is om goed naar je kind te luisteren. Probeer je kind te stimuleren om zich te uiten op een manier die bij hem of haar past. Het ene kind zal zich het beste kunnen uiten door het maken van een tekening terwijl het andere kind de juiste woorden alleen kan vinden tijdens een gezamenlijk potje voetbal.

Gratis E-book: ‘Wij, de kinderen, scheiden mee.’

Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders schreven wij, samen met enkele andere coaches van het programma “De Kinderen Scheiden Mee”, een E-book met praktische tips voor ouders die gaan scheiden. Het E-book is hier gratis te downloaden.

Cadeautje voor ieder kind van gescheiden ouders

As ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders is het programma: “De Kinderen Scheiden Mee” ontwikkeld. De scheidingsperiode is gevuld met onzekerheden. En juist tijdens en na die periode, kunnen kinderen van gescheiden ouders wel een steuntje in de rug gebruiken. 

Dit programma, van één ochtend of één middag, draagt bij aan het voorkomen en verminderen van problemen die voortkomen uit de scheiding. Middels een, op de leeftijdsgroepen afgestemd programma, leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt rondom de scheiding en hoe ze daar mee om kunnen gaan.  Het laatste half uur van het programma worden de ouders betrokken. De kinderen geven, met ondersteuning van onze kindercoach, een eindpresentatie voor hun ouders. Door deze bewezen methodiek, wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang gebracht.

Herkenning en erkenning

In de praktijk blijkt dat kinderen het ook prettig vinden om hun gedachten en gevoelens te delen met andere kinderen die in een soortgelijke situatie zitten. Zo herkennen de kinderen zich in elkaars situatie en voelen ze zich door de (h)erkenning minder alleen. Dat is de kracht van de groep.

Individueel

Naast het groepsprogramma, is het ook mogelijk dat kind(eren) dit programma individueel volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Kosten

Deelname aan het programma “De Kinderen Scheiden Mee”, is een cadeautje voor ieder kind van gescheiden ouders. Voor slechts € 85,- euro per kind en € 75,- voor elk tweede kind uit hetzelfde gezin, kan ook jouw kind deelnemen aan dit programma.

Contact en aanmelden

Wil je jullie kind aanmelden of heb je een (andere) vraag? Neem dan contact met ons op via; mail info@christelijkemediator.nl  of telefoon 06 13257296.

Deel dit bericht:

 • Mediation bij scheiding

  Mediation bij scheiding

  Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk leveren wij graag...

  Lees meer
 • Kinderen in de scheiding

  Kinderen in de scheiding

  Laten we eerlijk zijn; kinderen willen niet dat hun ouders gaan scheiden. Toch is een scheiding niet altijd te voorkomen...

  Lees meer
 • Relatietherapie

  Relatietherapie

  Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere...

  Lees meer

Blog

 • Papa, waar gaat Boris wonen ?

  Papa, waar gaat Boris wonen ?

  Geplaatst op: 2022-09-30

  Papa, waar gaat Boris wonen als we gaan scheiden? Voor zowel jullie, als ...

  Lees meer
 • Zelf je scheiding regelen

  Zelf je scheiding regelen

  Geplaatst op: 2022-09-19

  Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

  Lees meer
 • Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

  Geplaatst op: 2022-09-02

  Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

  Lees meer
Lees meer blogs
Papa, waar gaat Boris wonen ?

Papa, waar gaat Boris wonen ?

Geplaatst op: 2022-09-30

Papa, waar gaat Boris wonen als we gaan scheiden? Voor zowel jullie, als ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Zelf je scheiding regelen

Zelf je scheiding regelen

Geplaatst op: 2022-09-19

Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden.…. Het klinkt ...

Lees meer
  Lees meer blogs
Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Ik wil niet scheiden, maar mijn partner wel. Wat nu?

Geplaatst op: 2022-09-02

Op het moment dat je partner de woorden uitsprak ‘Ik wil scheiden&rsquo...

Lees meer
  Lees meer blogs
 • Clara

  "Ik heb zoveel bewondering voor je werkwijze, je (mensen) kennis en kunde. Je hebt je met hart en ziel ingezet om ons te helpen"

  Clara
 • Eline

  "Al bij het eerste gesprek stelde Anneloes ons erg op ons gemak."

  Eline
 • Erwin

  "Betrouwbaar en met verstand van zaken"

  Erwin
 • Nadien

  "Zo fijn dat er mensen waren die oprecht betrokken waren bij onze situatie"

  Nadien
 • Janny

  "Duidelijke uitleg en zeer goed bereikbaar bij vragen"

  Janny
 • Maarten

  "Ze helpen je echt met alles waardoor ze veel zorgen wegnemen. Geweldig."

  Maarten
 • Jasper

  "Prettige en duidelijke communicatie"

  Jasper
 • Anoniem

  "Hier heb ik geen seconde spijt van gehad."

  Anoniem
 • "Bewaakte de rust"

  Marit
 • "Ik bewonder je rust en daadkracht"

  Marije
 • "Heel hartelijk dank dat je het zo simpel mogelijk allemaal uitlegde"

  Jannet
 • J.

  "Henry, je bent een fijne man die rust uitstraalt. Juist die rust hadden wij zo hard nodig. Je hebt ons stap voor stap door..."

  J.
 • M. de Vroomen

  "Anneloes is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de..."

  M. de Vroomen
 • Mark

  "Anneloes, dankjewel voor je hulp, je inzet en je betrokkenheid. Mede dankzij jou is alles goed geregeld, ook voor de..."

  Mark
 • T en M

  "Onze relatie leek kapot. Als laatste redmiddel probeerden wij relatiemediation. Wat onmogelijk leek is mogelijk geworden;...."

  T en M
 • Paul

  "Zo fijn om door christen geholpen te worden. Henry en Anneloes hadden aan 2 woorden genoeg. Je merkt echt dat ze weten waar..."

  Paul

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.